Botkyrka kommun, Socialförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Socialförvaltningen ger stöd till Botkyrkaborna och ansvarar för myndighetsutövning, i första hand enligt socialtjänstlagen. Stödet är både för individ och närstående. Socialförvaltningen har ett särskilt ansvar för barn, unga och vuxna i behov av stöd enligt sociallagstiftningen. Vi är ungefär 500 medarbetare som med styrkebaserade arbetssätt ger stöd till Botkyrkaborna på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Vill du vara med och utforma en nyinrättad tjänst och vara en del i den fortsatta utvecklingen av det förebyggande arbetet för Botkyrkas medborgare?

Då är det dig vi söker som vår nya arbetsledare till Botkyrka kommun. Arbetsledare för områdessekreterare och förebyggande socialsekreterare är en nyinrättad tjänst. Vi befinner oss just nu i en spännande utvecklingsfas där nya insatser kommer införas. Du kommer ha goda möjligheter att kunna påverka utformningen av tjänsten.

I rollen som arbetsledare kommer du leda områdessekreterare och förebyggande socialsekreterare. Arbetsledarens huvudsakliga uppgift är att tillsammans med enhetschefen leda och fördela arbetet. Arbetsledaren är ett stöd för enhetschefen och hjälper till att prioritera vid hög arbetsbelastning och kan medverka som stöd i svåra möten. Arbetsledaren är sakkunnig inom området och hjälper sina kollegor i det dagliga arbetet.

Du stöttar också chefen arbetet med att utveckla och implementera nya rutiner och metoder samt säkerställa att arbetet bedrivs i enlighet med det politiska uppdraget och det regelverk som gäller.

Exempel på arbetsuppgifter:
• Leda och fördela arbetet
• Löpande kontakter med skolor, fritidsgårdar och andra arenor där det operativa arbetet sker inom ramen för socialtjänstens förebyggande insatser.
• Säkerställa arbetets kvalitet och att tidplaner hålls samt att operativt leda arbete vid implementering av insatser.
• Stödja medarbetare i arbetsmoment som är utmanande.

Vill du se mer av vårt arbete? Titta in hos oss på Instagram!  @forebyggarna
@duforalder

Arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid då uppdragens karaktär kan förändras. Vi utgår från vilka behov som våra invånare har. Arbetet sker främst på dagtid, men viss kvällsverksamhet förekommer.

Områdessekreterarna och förbyggande socialsekreterare arbetar båda med att utveckla och utföra det operativa våldsförebyggande arbetet på våra skolor och andra arenor. Målgrupperna skiljer sig till viss del åt och områdessekreterarna arbetar främst med barn och unga 12–20 år samt deras föräldrar. Förebyggande socialsekreterare fokuserar på de yngre åren och deras föräldrar. I uppdragen ingår såväl generella som riktade insatser, våldspreventivt arbete i skolan, utbildningar, gruppverksamhet, uppsökande arbete mm. I uppdraget ingår samverkan med olika aktörer, såväl kommunala som externa. 
 
Exempel på arbetsuppgifter för de olika grupperna: 

•    Hålla grupper med barn och unga
•    Skolfält och kvällsfält
•    Planera och utbilda i de olika föräldraskapsstödsgrupperna som hålls i Förebyggarenhetens regi, exempelvis ABC (Alla barn i centrum), Föräldraskap i Sverige och KOMET 
•    Utföra och utveckla det våldspreventiva programmet TÅGET i kommunens grundskolor 
•    Planera och hålla i nätverkssamlande möten, exempelvis föräldrarådslag 
•    Utveckla och förvalta kommunens förebyggande arbete för barn i de yngre åldrarna (0-12 år)  
•    Hålla utbildningar och workshops för andra professionella.

För dig som arbetsledare är det, precis som för oss, viktigt att basera det förebyggande arbetet på aktuell forskning och de teoretiska perspektiven inom socialt arbete.

Vi erbjuder dig

Ett utvecklande uppdrag där du får förmånen att arbeta inom en enhet där vi uppskattar engagemang och välkomnar nya idéer och initiativ. Vi erbjuder en gedigen introduktion, flexibel arbetstid, möjlighet till distansarbete, friskvårdsbidrag, semesterväxling och kontinuerlig kompetensutveckling. 

Du som söker till oss

Krav: För att vara aktuell för tjänsten behöver du ha en socionomutbildning eller annan beteendevetenskaplig utbildning från högskola/universitet som vi bedömer likvärdig.

Du behöver även ha:
- Erfarenhet av socialt arbete med barn och föräldrar, specifikt inom det förebyggande fältet eller öppenvård
- Erfarenhet av att arbetsleda medarbetare
- Verbal och skriftlig kommunikativ förmåga samt kunna engagera och entusiasmera andra.
- God förmåga i svenska i tal och skrift.

Meriterande:

 - Kunskap om förebyggande insatser
 - Kunskap om anknytning, ledarskap, hedersrelaterat våld, HBTQi, maskulinitetsteori, stereotypa könsnormer samt andra normer som bidrar till våld.

Vi söker dig som är förändringsbenägen och bidrar gärna med kunskap och idéer som kan utveckla verksamheten. Du har en god samarbetsförmåga och uppskattar att stötta och hjälpa dina medarbetare att växa i sina roller. Du är kommunikativ, resultatinriktad och stabil. Du har ett lösningsorienterat förhållningsätt och klarar även stressiga situationer. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer SN/2024:00011
Kontakt
  • Christina Sehlén, 0703049852
Publicerat 2024-01-22
Sista ansökningsdag 2024-02-05

Tillbaka till lediga jobb