Botkyrka kommun, Socialförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Socialförvaltningen ger stöd till Botkyrkaborna och ansvarar för myndighetsutövning, i första hand enligt socialtjänstlagen. Stödet är både för individ och närstående. Socialförvaltningen har ett särskilt ansvar för barn, unga och vuxna i behov av stöd enligt sociallagstiftningen. Vi är ungefär 500 medarbetare som med styrkebaserade arbetssätt ger stöd till Botkyrkaborna på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.


Nu söker vi ett flertal vikarierande boendestödjare till våra gruppboende i Botkyrka kommun.

Som boendestödjare på våra gruppboenden för personer inom socialpsykiatrin stöttar du våra brukare i deras dagliga liv. Vi finns där för att stärka brukarnas sociala färdigheter och säkerställa att de behåller livskvalité i sina vardagliga liv. Det kan till exempel handla om att ge stöd emotionellt, kring fritidsaktiviteter/sysselsättning, med att dela medicin, kring hjälpmedel, och ge stöd med att sköta vardagliga sysslor som städning, tvätt och handling. Allt stöd utgår från varje brukares individuella förmågor, behov och önskemål, vilket gör att boendestödjarens arbetsdag kan bli varierad. Vi arbetar utifrån målsättningen att våra brukare ska vara så självständiga, delaktiga och ha så stort inflytande över sin vardag som deras psykossjukdomar och funktionsvariationer ger möjlighet till.

I arbetet ingår även administrativa uppgifter i form av dokumentation (Procapita) och rapportering. Du arbetar tillsammans med de boende mot de mål som är uppsatta i genomförandeplan. Det krävs i arbetet en utvecklad samarbetsförmåga, samtidigt som det behövs ett högt mått av självständighet.

Vi erbjuder dig

Arbetet som boendestödjare är fördelat både dagtid, kvällstid, helger och med sovande jour.
Som stöd i arbetet finns förutom de närmaste kollegorna en arbetsledare på varje gruppboende, en närvarande enhetschef.

Du som söker till oss

Du har erfarenhet och vana av att självständigt möta beteenden och personer som allmänhet och omgivning kan uppfatta som problematiska och utmanande.

Vi ser det som meriterande om du har:

  • B-körkort
  • Utbildning i lågaffektivt bemötande
  • MI utbildning
  • Erfarenhet kring samsjuklighet och tidigare arbete med målgruppen psykiskt funktionsnedsatta inom psykiatri.
  • Kunskap och erfarenhet av lågaffektivt bemötande.

Vem är du?

Du har ett genuint intresse och engagemang för målgruppen. I ditt arbete är du hänsynstagande, inlyssnande och arbetar lågaffektivt. Som person ser vi att du har en mycket god samarbetsförmåga men du kan även arbeta självständigt. Du har en god kommunikativ förmåga och empatiskt bemötande inför brukare och kollegor. Du är relationskapande och har ett genuint intresse av dina medmänniskor och målgruppen. Vidare är du emotionellt stabil och kan behålla lugnet under pressade och stressiga situationer.

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelser
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad Timanställning vid behov
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer SN/2022:00452
Kontakt
  • Nils Egholt, 070-2934528
  • Daniel Esenthal Gundel, 0702528549
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via kommunens växel, 08-53061000
Publicerat 2022-10-03
Sista ansökningsdag 2022-10-21

Tillbaka till lediga jobb