Botkyrka kommun, Socialförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Socialförvaltningen ger stöd till Botkyrkaborna och ansvarar för myndighetsutövning, i första hand enligt socialtjänstlagen. Stödet är både för individ och närstående. Socialförvaltningen har ett särskilt ansvar för barn, unga och vuxna i behov av stöd enligt sociallagstiftningen. Vi är ungefär 500 medarbetare som med styrkebaserade arbetssätt ger stöd till Botkyrkaborna på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Botkyrka kommun är en dynamisk och framåtsträvande kommun där vi arbetar för att skapa en trygg och inkluderande miljö för våra medborgare. Inom socialförvaltningen har vi ett starkt engagemang för att ge barn, unga och familjer det stöd de behöver för att utvecklas och må bra. Just nu söker vi en socialsekreterare till vår mottagningsenhet – en viktig roll där du får möjlighet att göra skillnad i människors liv samtidigt som du utvecklas i din yrkesroll.

Som socialsekreterare arbetar du nära medborgarna och erbjuds ett varierat och meningsfullt arbete. Du möter människor i svåra livssituationer och från olika bakgrunder, vilket kräver ett professionellt och respektfullt bemötande.

Nu söker vi en socialsekreterare till en ny spännande tjänst. Botkyrka har som ambition att implementera Islandsmodellen och vi vill ha med dig på den resan!

Syftet med Islandsmodellen är att stärka barns skydd som lever i familjer där våld förekommer. Även våldsutsatta och våldsutövare kommer få stöd i ett så tidigt skede som möjligt. Detta sker i nära samverkan med enheten för våld i nära relation och polisen. 

Tjänsten kommer kombineras med ett förebyggande och uppsökande arbete. Till exempel deltog vi i polisens insats "Påskfrid" vilket innebar att vi tillsammans med polis sökte upp medborgare utanför kontorstid för att tala om våld i nära relation. Insatsen gav mycket goda resultat och vi kommer därför i fortsättningen delta i midsommarfrid, Julfrid, osv.

Utöver utvecklingsarbetet med Islandsmodellen kommer du även arbeta med vanliga arbetsuppgifter inom mottagsarbetet som till exempel: 

  • Ta emot ansökningar och orosanmälningar rörande barn  0–18 år och genomföra skyddsbedömningar samt förhandsbedömningar 
  • Samarbeta med skolor, polis och region för att säkerställa rätt insatser
  • Vara ute i samhället och informera om det stöd som socialtjänsten erbjuder
  • Genomföra planerade aktiviteter även utanför kontorstid för att bygga förtroende och stärka relationen mellan socialtjänsten och medborgarna. 

Arbetet kommer innebära att dina arbetstider varierar, du kommer arbeta kontorstid men även vardagskvällar.

Socialtjänsten genomgår just nu en omställning till en ny lagstiftning som innebär ett ökat fokus på tidiga och förebyggande insatser. För oss på mottagningsenheten innebär det att vi i större utsträckning arbetar proaktivt och skapar broar mellan medborgarna och socialtjänsten. Det ger oss möjlighet att vara mer närvarande i samhället och arbeta för långsiktiga, hållbara lösningar som stärker individen och förebygger behov av insatser längre fram.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen söker vi dig som:

  • Har en socionomexamen (examen bifogas vid ansökan)
  • Har erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och unga
  • Har tidigare erfarenhet av att arbeta med våld i nära relation
  • Har B-körkort då arbetet kan innebära resor 

Meriterande för denna tjänst är erfarenhet inom följande:

  • Arbete enligt Signs of safety och MI (Motiverande samtal)
  • BBIC
  • Nätverksarbete
  • Arbete med unga i riskzon

För att trivas i rollen är du en person som drivs av att arbeta nära medborgarna även ute på fältet och brinner för att göra skillnad i deras vardag. Du har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta både med kollegor och externa samverkanspartners. Du behöver också kunna hantera akutstyrda situationer och snabbt kunna ställa om vid behov.  

Vi ser att du har ett ödmjukt och respektfullt förhållningssätt samtidigt som du är tydlig, kommunikativ och trygg i dig själv. Du har lätt för att analysera och förstå problemställningar och kan uttrycka dig mycket väl i både tal och skrift på svenska.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten kan tillsättas tidigast när beslut fattats av kommunstyrelsen. Beslutet fattas under juni månad. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer SN/2025:00177
Kontakt
  • Elisabeth Söderqvist, 0734218811
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel , 08-53061000
Publicerat 2025-05-15
Sista ansökningsdag 2025-05-29
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb