Botkyrka kommun, Kommunstyrelseförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Kommunstyrelseförvaltningen ansvarar för styrning, ledning och samordning i kommunen. Vi bidrar till att visioner och politiska beslut blir verklighet. Vi är drygt 250 medarbetare med specialistkunskaper inom bland annat ekonomi, HR, kommunikation, utveckling och förvaltning, digitalisering, juridik, platsutveckling och trygghets- och säkerhetsfrågor.

Upphandlingsenheten vid Kommunstyrelseförvaltningen ansvarar för att genomföra samtliga upphandlingar åt kommunens förvaltningar. Vår verksamhet bedrivs med tydligt kundfokus. Som stöd i upphandlingsarbetet använder vi oss av Kommers, ett modernt upphandlingssystem, och vi har under förra året infört elektronisk handel i hela kommunen. Vår uppgift är att utveckla och strategiskt hantera den sammanlagda inköpsvolymen som för kommunen uppgår till cirka 2,3 miljarder.

Upphandlingsenheten har idag 20 medarbetare, som tillsammans driver och utvecklar upphandlings- och inköpsverksamheten med målet att vara en spjutspets i den offentliga upphandlingen. Vi har infört kategoriansvar som innebär att vi fördjupar oss inom respektive kategori för att jobba mer proaktivt gentemot våra kunder med ett helhetsperspektiv.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Vi söker nu en inköpscontroller som har intresse för analys av inköp och har förmåga att använda data för att dra slutsatser om hur inköp kan nyttjas på bästa sätt i verksamheten. Du kommer att arbeta tillsammans med upphandlare, inköpare och e-handelsgrupp med täta kontakter med kommunens olika förvaltningar och våra leverantörer. 

Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av:

  • Att ansvara för enhetens spendverktyg och genomföra spendanalyser av kommunens inköp för att ge underlag för inköpsstrategier och åtgärder för att utveckla inköp i kommunen över tid.
  • Att tillsammans med kategoriansvariga upphandlare följa upp prioriterade leverantörer och avtal sett till såväl priser, hållbarhetskrav och kvalitet i leveransen.
  • Att sammanställa rapporter till chefer i kommunens förvaltningar kring deras inköpsmönster och nyckeltal inom inköp inklusive e-handelsarbete.
  • Att som en del i kommunens internkontrollarbete följa upp inköp i de olika förvaltningarna inom utpekade områden.
  • Att ge råd och stöd till förvaltningar i frågor rörande inköp och upphandling.

Vi strävar efter att vara öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vi arbetar processorienterat och du kommer också delta i interna utvecklingsprojekt.

Vi erbjuder dig

Du blir en del av upphandlingsenheten och ett team som kännetecknas av ett gott samarbete och bred kompetens. I rollen har du breda kontaktytor inom varierande avtalsområden vilket ger stor möjlighet till personlig utveckling. Du kommer även att ha stor påverkan i utvecklingen av arbetet med planering och uppföljning inom inköp och upphandling i kommunen där vi nu behöver kraftsamla ytterligare.

Botkyrka kommun erbjuder stor flexibilitet i arbetet för att anpassa till våra medarbetares behov och förutsättningar. Vi har årsarbetstid och goda möjligheter till arbete på distans när verksamheten möjliggör det. Du kan läsa mer om våra förmåner och villkor längre ned i annonsen.

Du som söker till oss

Är högskoleutbildning inom ekonomi, inköp eller annan relevant utbildning på eftergymnasial nivå. Vi ser även att du har flerårig erfarenhet av arbete antingen som inköpare/upphandlare eller som controller.

Vi ser även att du:

  • Har god kunskap om offentlig upphandling (LOU).
  • Uttrycker dig väl i tal och skrift i det svenska språket.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är resultatorienterad och självgående. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och att du är serviceinriktad i dina kontakter med uppdragsgivare och beställare. För att lyckas i rollen är det bra att vara strukturerad i ditt arbete och att kunna vara flexibel för att hantera ändrade förutsättningar.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tumba
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer KS/2023:00197
Kontakt
  • Peter Norén, 702345705
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-09

Tillbaka till lediga jobb