Botkyrka kommun, Utbildningsförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium samt anpassad grund- och gymnasieskola. Vi har drygt 3 200 medarbetare vid 45 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor. Här finns ett stort engagemang för att alla barn och elever ska få undervisning av hög kvalitet, möjlighet att utvecklas och att nå sin fulla potential. I Botkyrka ser vi att framgång i skolan är nyckeln till ett gott liv och den starkaste skyddsfaktorn för framtiden.

Beskrivning

Vi söker en legitimerad mellanstadielärare i svenska/svenska som andraspråk för undervisning i åk 4-6. Mentorskap ingår i tjänsten. Du är mellanstadielärare med brinnande intresse för språk och att undervisa, inspirera och bidra med språkutveckling för elever i år 4-6 i ämnet svenska./svenska som andraspråk. I uppdraget ingår att planera och genomföra undervisning för att nå lärande och utveckling hos eleven genom ledning och stimulans utifrån deras individuella förutsättningar. Du ska dokumentera och följa upp elevens lärande och utveckling samt kommunicera detta med elever och vårdnadshavare. Du ska ha förmåga att se varje elev, stärka elevens tilltro till sin egen förmåga att lära och stimulera till ett livslångt lärande. I läraruppdraget ingår även att förbereda eleven för ett liv i ett demokratiskt och mångkulturellt samhälle.
Du är flexibel och självständig och strävar efter att tillsammans med övriga skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du kommer ingå i ett arbetslag med många drivna lärare. Vi erbjuder en trevlig och positiv arbetsplats där vi tillsammans hjälps åt med att erbjuda eleverna goda förutsättningar inför framtiden.

Kvarnhagsskolan är i en utvecklingsfas där vi erbjuder kompetensutveckling för våra lärare utifrån behov. Vi har som mål att arbeta språkutvecklande med fokus på differentierad undervisning. Vi har många engagerade lärare och specialpedagoger som arbetar tillsammans med att främja lärande i klassrummet för varje enskild elev. Vi tror på att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Krav:

Du behärskar det svenska språket obehindrat både i tal och skrift.

Har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i åk 4-6 eller 4-9.
Ha höga förväntningar på dig själv, dina kollegor och dina elever.
Ha god samarbetsförmåga och även kunna arbeta självständigt.
Ha alltid eleverna i fokus.
Du ska tycka att utveckling är berikande och vilja vara med och utveckla verksamheten.
Du har ett positivt förhållningssätt, kvalitetstänkande och flexibilitet är något vi värderar högt.
Vi lägger dessutom stor vikt vid personliga egenskaper.

Du får gärna ha kunskaper om att arbeta språkutvecklande och vara välbekant med att arbeta differentierat i din undervisning.
Meriterande: Att du kan använda dig av enkla datorprogram (Word, vklass, Google Drive) i ditt vardagliga arbete samt har andra ämnesbehörigheter.

Personliga kompetenser

För att du ska trivas i rollen som mellanstadielärare med fokus på svenska/svenska som andraspråk hos oss söker vi dig som är:
Strukturerad i sitt arbete och arbetar med en tydlig lektionsstruktur.
Du är resultatorienterad och jobbar formativt i ditt ämne och processer som är nödvändiga för elevens kunskapsutveckling.
Du har ett prestigelöst förhållningssätt och kan lätt samarbeta med dina kollegor och andra aktörer.
Du kan se och förstå komplexa samband utifrån ett helhetsperspektiv, ser möjligheter och lösningar och är därmed lösningsorienterad.

Varmt välkommen med din ansökan. Rekryteringen och intervjuer sker löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 12 augusti eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 60 %
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer KVAS/2024:00088
Kontakt
  • Marie Petersson, 0708891972
Publicerat 2024-06-13
Sista ansökningsdag 2024-08-04
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb