Botkyrka kommun, Kommunstyrelseförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Kommunstyrelseförvaltningen ansvarar för styrning, ledning och samordning i kommunen. Vi bidrar till att visioner och politiska beslut blir verklighet. Vi är drygt 250 medarbetare med specialistkunskaper inom bland annat ekonomi, HR, kommunikation, utveckling och förvaltning, digitalisering, juridik, platsutveckling och trygghets- och säkerhetsfrågor.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Vill du bidra till att göra skillnad som kommundirektör i Botkyrka?
Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till oss i Botkyrka kommun!

Vi erbjuder dig

Vi söker dig som med stort engagemang och ansvar har förmågan att fortsätta leda Botkyrka in i en hållbar framtid. Du står i centrum för genomförande och beslutsfattande med direkt ansvar mot kommunstyrelsen och som ledare för kommunstyrelseförvaltningen och förvaltningsdirektörerna formar du den övergripande kommunala förvaltningen. Din förmåga att samarbeta, samverka och samordna Botkyrkas verksamheter är avgörande för att uppnå framgång och resultat i uppdraget.
Som kommundirektör i Botkyrka är du mål- och resultatorienterad och inspirerar dina medarbetare att ta ansvar, vilja bidra och nå resultat. Du ansvarar för den övergripande visionen, målbilden och de ekonomiska förutsättningar verksamheterna bedrivs utifrån. Botkyrka arbetar strukturerat med trygghet och säkerhetsfrågorna i stadsplaneringen såväl som övrig verksamhet. Vi utgår ifrån ledarplattformen, som bygger på värdegrunden och är framtagen som ett verktyg för chefer att leda sina respektive verksamheter. Arbetet kräver att du prioriterar, fattar nödvändiga beslut och följer upp de kommunala verksamheterna tillsammans med politiska företrädare och våra medarbetare. Du leder arbetet med att vidareutveckla och forma visionen om Botkyrka som en inspirerande plats full av möjligheter.
Din goda samarbetsförmåga inspirerar till ett tillitsfullt och förtroendeingivande arbetsklimat där du också bidrar till att stärka Botkyrkas platsvarumärke och arbetsgivarvarumärke internt såväl som externt.

Du som söker till oss

Krav: Du är värdegrundsbaserad och står upp för vår organisationskultur som präglas av energi, mod, öppenhet och ansvarstagande. Du har god kunskap och är väl insatt i de förhållanden och utmaningar Botkyrka kommun som en del av regionen och Sverige står inför i välfärdsuppdraget. En viktig del i ditt uppdrag är att driva en hållbar samhällsutveckling utan att äventyra kommande generationers utvecklingsmöjligheter och behov.
Din förmåga att skapa resultat, inspirera andra och agera öppet och transparent kommer att sätta tonen för kommunens framtid. Din vilja att utmanas och utmana andra kommer att vara avgörande för Botkyrkas framtida förmåga till utveckling. Du har en väl dokumenterad erfarenhet av att leda genom andra chefer i en politiskt styrd organisation och av att driva komplext utvecklingsarbete. Som person är du analytisk med god förmåga att hantera komplexa samhällsutmaningar.
Du har en relevant akademisk utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

För tjänsten som kommundirektör genomgår du en säkerhetsprövning.

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Annika Wärnsäter, 0701886946
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via kommunens växel, 08-53061000
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb