Botkyrka kommun, Utbildningsförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium samt anpassad grund- och gymnasieskola. Vi har drygt 3 200 medarbetare vid 45 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor. Här finns ett stort engagemang för att alla barn och elever ska få undervisning av hög kvalitet, möjlighet att utvecklas och att nå sin fulla potential. I Botkyrka ser vi att framgång i skolan är nyckeln till ett gott liv och den starkaste skyddsfaktorn för framtiden.

 

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Beskrivning

Som lärare är du en viktig del i att bidra till att Botkyrka kommun blir Sveriges bästa skolkommun, där elever lyckas i skolan och får utvecklas utifrån sin unika förmåga.

I din roll som lärare kommer du att bedriva undervisning och därtill hörande arbetsuppgifter såsom för- och efterarbete av undervisningen. Du ansvarar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet. Du ingår i ett arbetslag och deltar i arbetslagets gemensamma arbete kring eleverna. Du bidrar i ett kollegialt samarbete till en god lärmiljö genom ett aktivt arbete i arbetsgrupper. Tillsammans har ni elevernas kunskapsutveckling i fokus. Du samverkar även med övrig personal på skolan. Du deltar aktivt i skolans värdegrundsarbete och arbetar inkluderade.

Som medarbetare hos oss är du en ambassadör för skolan.

Arbetsplatsbeskrivning

Rikstens skola är en relativt nybyggd, luftig och fräsch skola i Rikstens Friluftsstad, Tullinge. Vi öppnade ht 2013 och har verksamhet från förskoleklass upp till år 9, med c:a 800 elever och 100 anställda.

Rikstens skola är en skola där nya idéer och engagemang uppskattas på alla nivåer. Våra elever är ambitiösa och likaväl som vi har höga förväntningar på dem, har de höga förväntningar på oss. Hos oss finns engagerade pedagoger som arbetar för att skapa kvalitativ undervisning och trygghet för våra elever.

Vi lägger stor vikt vid god arbetsro, tydliga strukturer och ett gemensamt förhållningssätt gentemot våra elever.

Vi satsar på tidig läsinlärning och ett språkutvecklande arbetssätt. Från förskoleklass till årskurs 3 arbetar vi med det våldsförebyggande programmet Tåget för att säkerställa en trygg skolmiljö.

Rikstens skola har en väl fungerande elevhälsa där skolledning, skolhälsovård och specialpedagoger samarbetar tätt med skolans övriga pedagoger. Vi är uppdelade i arbetslag kring årskurserna och dessa bildar en enhet för stadiet. Arbetslaget och enheten man tillhör utgör ett stort stöd för den enskilde pedagogen.

Vår skola ligger granne med Lida Friluftsområde och vi har möjlighet att vara ute med vår verksamhet.

Vår vision är: Lustfyllt, meningsfullt, hälsofrämjande lärande för alla!

Du som söker till oss

Vi söker en kompetent och engagerad lärare som kan bidra till att utveckla vår verksamhet i enlighet med skolans styrdokument.

Vi ser att du har en lärarlegitimation med behörighet att undervisa i musik. Du har även goda kunskaper inom pedagogik och metodik för musikundervisning och erfarenhet av undervisning eller pedagogisk verksamhet med barn och unga. Du har även goda kunskaper inom instrumentspel. 

Du kommer ofta med idéer i arbetsrelaterade frågor och planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med andra människor och är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar.

Meriterande

  • Utbildad musiklärare
  • Du har goda kunskaper och erfarenhet av att leda elever.
  • Du är strukturerad, flexibel och ämneskunnig.
  • Du besitter erfarenhet och kunskap inom pedagogisk dokumentation, där du följer och dokumenterar elevernas lärandeprocesser.
  • Du kommunicerar väl i både tal och skrift på svenska.

Tjänsten är ett vikariat med ferieanställning på 65% med undervisning i åk 1-3 och åk 6, HT-24.

Vi har löpande urval och intervjuer i denna rekrytering.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-09 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tullinge
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Sanna Hedgrund, 070-1870183
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via kommunens växel, 08-53061000
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb