Botkyrka kommun, Utbildningsförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium samt anpassad grund- och gymnasieskola. Vi har drygt 3 200 medarbetare vid 45 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor. Här finns ett stort engagemang för att alla barn och elever ska få undervisning av hög kvalitet, möjlighet att utvecklas och att nå sin fulla potential. I Botkyrka ser vi att framgång i skolan är nyckeln till ett gott liv och den starkaste skyddsfaktorn för framtiden.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Som förskollärare ansvarar du för undervisningen i förskolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i utbildningen.
Du är väl förtrogen med läroplanen och trygg i din yrkesroll.
Vi vill att du har ett förhållningssätt där lärandet och kunskapsutveckling är i fokus.
Du ansvarar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i förskolan samtidigt som du förstår vikten av det kollegiala lärandet.
Förskollärare ska leda de målstyrda processerna och ansvara för att barn får den undervisning de har rätt till.
Som förskollärare skapar du de pedagogiska lärmiljöerna tillsammans med dina kollegor.

Du ska ha barnets bästa i fokus och en stark tilltro till att alla barn kan. Barnen ska känna en tillit till sin egen förmåga, att de kan, vågar och vill. Detta ställer krav på din förmåga att vara kreativ och ha förmågan att anpassa undervisningen utifrån det behov som finns.
Vi lägger stor vikt vid att du har ett välkomnande förhållningssätt till barnen, kollegor och vårdnadshavare som bjuder in till delaktighet och dialog.

 

Vi erbjuder dig

Alby Västras förskoleenhet består av förskolorna Måsen och Svalan som ligger i Alby i ett naturskönt mångkulturellt område, nära till naturen och spännande verksamheter runt om som tex Subtopia, Mångkulturellt center och Alby bibliotek. Förskoleenheten är inne i spännande processer kring barns delaktighet, språkutvecklande arbetssätt, pedagogiska lärmiljöer mm och tillsammans ser vi fram emot att utveckla utbildningen och undervisningen med fokus på att skapa de allra bästa förutsättningarna för barnen att utvecklas, lära, lyckas och främja en livslång lust att lära.

Som förskollärare har du möjlighet till inflytande och delaktighet i ett pågående utvecklingsarbete och att utforma pedagogiska lärmiljöer och kvalitativ undervisning.
Du deltar vid nätverk och pedagogiska utvecklingsgrupper, har egen planeringstid för planering av undervisningen samt reflektionstid tillsammans med dina kollegor. Vi erbjuder även arbetskläder för både inomhus- och utomhusvistelse, friskvårdsbidrag, cykelbidrag.
Du stöttas av en ledningsgrupp som är närvarande och uppmuntrar tankar och idéer som syftar till att utveckla utbildningen och undervisningen på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

 

Du som söker till oss

Krav: Du har svensk lärarlegitimation enligt Skolverket med behörig att undervisa i förskola.
- God kunskap och erfarenhet av att använda digitala verktyg
- Erfarenhet och kunskap av pedagogisk dokumentation - där du följer och dokumenterar barns lärprocesser.
- Du har förmågan att leda andra medarbetare
- Kommunicerar väl i tal och skrift i det svenska språket
- Godkänt arbetsprov som kommer genomföras och krävs för anställning inom förskola.


Meriterande: Det är meriterande om du har:
- Handledarutbildning
- Kunskap om barn med särskilda behov.
- Erfarenhet av Bildstöd och TAKKAnställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 19-08-2024 eller enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Alby
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer SVAF/2024:00011
Kontakt
  • Sarah Bladh, 0702098005
  • Youssra Gatri, 701860133
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via kommunens växel, 08-53061000
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb