Botkyrka kommun, Utbildningsförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium samt anpassad grund- och gymnasieskola. Vi har drygt 3 200 medarbetare vid 45 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor. Här finns ett stort engagemang för att alla barn och elever ska få undervisning av hög kvalitet, möjlighet att utvecklas och att nå sin fulla potential. I Botkyrka ser vi att framgång i skolan är nyckeln till ett gott liv och den starkaste skyddsfaktorn för framtiden.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Är du kock med driv och engagemang och vill vara med och skapa en trevlig måltidsupplevelse för våra barn? Varför inte ta chansen och söka jobbet hos oss! Vi erbjuder 5 månaders vikariat med möjlighet till tillsvidareanställning på förskolan Vallmon, en förskola plats för 180 barn med modernt kök och stor härlig matsal.

Som kock hos oss är du en viktig del i förskolans vardag och verksamhet. Tillsammans med övriga kollegor i köket medverkar du till att en välkomnande och trevlig måltid för varje barn. Du tillagar näringsriktiga, säkra och goda måltider med hög kvalité enligt Botkyrka kommuns målsättning. I ditt uppdrag ingår att arbeta enligt enhetens egenkontrollprogram samt att följa kommunens målsättning och enhetens fastställda mål, styrdokument och policys. Du ansvarar för det dagliga arbetet i köket och arbetsleder kollegor.

I dina arbetsuppgifter som kock ingår att tillaga måltider med utgångspunkt i Botkyrkas kostpolicy, specialkost och anpassade måltider, genomföra beställningar av livsmedel och övriga produkter samt utföra andra förekommande arbetsuppgifter såsom salladsberedning, anordna och servera måltider, ta emot och packa upp varor, diska och hålla kökets lokaler rena och i god ordning. Du är ansvarig för leverantörsbeställningar samt dagliga bemanningsfrågor i köket.

Vi erbjuder dig

Du kommer till ett erfaret köksteam för två förskolor bestående av två måltidsbiträdanden och ytterligare en kock vilka samarbetar tätt. Här välkomnas kreativitet, nyfikenhet och engagemang. Du kommer att vistas i ett modernt och nytt kök som dessutom är under utveckling för att främja såväl kökets arbetsmiljö som pedagogiska idéer.
Du får delta i relevanta och aktuella utbildningsinsatser inom Botkyrka.

Du som söker till oss

Krav: - Kockutbildad och påläst inom ditt område
- Dokumenterad utbildning i livsmedelshygien och egenkontroll. God digital kunskap
- Behärska svenska språket i tal och skrift.
- Erfarenhet av specialkost och anpassade måltider som t ex vegetarisk matlagning.
- Erfarenhet av matproduktion i stor skala

Meriterande: -Erfarenhet av arbete i storkök
-Erfarenhet av att arbeta inom förskola /skola och av att laga mat till barn i yngre åldrar.
-Erfarenhet av att leda andra

För att lyckas och trivas i rollen är du som person självständig och kan ta eget ansvar. Du är noggrann och strukturerad och slutför dina uppgifter med god kvalitet. Du är serviceinriktad och samarbetar mycket bra och gärna med andra människor. Du tycker det är viktigt att erbjuda barnen en god start i livet och förmedla en sund relation till mat, hälsa och hållbarhet. Du är intresserad av att laga klimatsmart mat och vill utveckla matlagningen kreativt då en stor del av maten ska lagas från råvaror. Du är kreativ, lösningsfokuserad och tänker gärna i nya banor på konstruktivt sätt inom ramarna för vad man får och vad som går i förhållande till god kosthållning för barnen. Vi ser också att du har ett helhetsperspektiv men samtidigt noggrann med detaljerna. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Aug. 2024 el. enl. ök.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VALF/2024:00007
Kontakt
  • Mikaela Liedegren, 702623285
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-19

Tillbaka till lediga jobb