Botkyrka kommun, Utbildningsförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium samt anpassad grund- och gymnasieskola. Vi har drygt 3 200 medarbetare vid 45 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor. Här finns ett stort engagemang för att alla barn och elever ska få undervisning av hög kvalitet, möjlighet att utvecklas och att nå sin fulla potential. I Botkyrka ser vi att framgång i skolan är nyckeln till ett gott liv och den starkaste skyddsfaktorn för framtiden.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Som lärare är du en viktig del i att bidra till att Botkyrka kommun blir Sveriges bästa skolkommun, där elever lyckas i skolan och får utvecklas utifrån sin unika förmåga.

I ditt uppdrag som speciallärare bedriver du undervisning och därtill hörande arbetsuppgifter såsom för- och efterarbete av undervisningen samt administration så som sammanställande av utredningar av särskilt stöd och åtgärdsprogram. Du ingår i EHT arbetslaget och deltar också på möten i lågstadiets arbetslag. Du bidrar i ett kollegialt samarbete till en god lärmiljö genom ett aktivt arbete i arbetsgrupper. Tillsammans med dina kollegor  har du elevernas kunskapsutveckling i fokus. Du samverkar även med övrig personal på skolan. Du deltar aktivt i skolans värdegrundsarbete och arbetar inkluderade. Inom elevhälsan arbetar du aktivt med det förebyggande och främjande arbetet.

Du är mån om att hålla dig uppdaterad som lärare och i dina ämnen genom omvärldsbevakning, fortbildning och det kollegiala lärandet. Du förutsätts kunna arbeta med digitala verktyg i din undervisning. Som medarbetare hos oss är du en ambassadör för skolan genom att delta i öppet hus, mässor mm.

Vi erbjuder dig

Grindtorpsskolan är en F-9 skola på Albyhöjden med vacker utsikt över Alby. Vi har god mat och alla har möjlighet att äta pedagogisk lunch med våra elever till ett reducerat pris. Vi har en fullt utrustad elevhälsa med en engagerad skolpsykolog och två kollegor av speciallärare med specialpedagogisk kompetens. Vi har även 100% skolkurator, SYV och skolsköterska. Din närmaste chef är biträdande rektor för åk F-3 vilket gör att du deltar i sammanhang med lärarna i åk F-3.

Alla speciallärare och specialpedagoger erbjuds att delta i Botkyrka kommuns specialpedagogiska nätverk. Utöver detta har vi ett nära samarbete med systerskolan Kvarnhagsskolan som också är i Alby.

Du som söker till oss

Krav: Lärarlegitimation som inkluderar specialläraruppdraget

Meriterande: Erfarenhet av att arbeta som speciallärare.
IKT-kunskap (Google)
Erfarenhet av V-Klass


Som person är du intresserad av att hålla dig uppdaterad kring aktuell skolforskning och ligger i framkant i din yrkesroll. Du är relationsskapande och samarbetsorienterad för att se till individens och verksamhetens behov. Du behöver även vara strukturerad för att kunna bedriva en undervisning av hög kvalitet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 12 augusti 2024
Löneform ferietjänst
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer GRIS/2024:00010
Kontakt
  • Christer Skogert, 0702886427
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via kommunens växel, 08-53061000
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-08-02
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb