Botkyrka kommun, Utbildningsförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium samt anpassad grund- och gymnasieskola. Vi har drygt 3 200 medarbetare vid 45 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor. Här finns ett stort engagemang för att alla barn och elever ska få undervisning av hög kvalitet, möjlighet att utvecklas och att nå sin fulla potential. I Botkyrka ser vi att framgång i skolan är nyckeln till ett gott liv och den starkaste skyddsfaktorn för framtiden.

Beskrivning

Tumba gymnasium har tre sökande per plats på inriktningen Information och medieteknik (data) på Teknikprogrammet. Vi behöver en skicklig pedagog som vill vara med och utveckla denna spännande inriktning och dess kompetenta elever från HT24 och framåt.

Du ska gärna ha en bred kompetens mot hårdvara och mjukvara och gärna ha gymnasielärarbehörighet programmering, dator- och nätverksteknik, webbutveckling , webserverprogrammering. Ytterligare gymnasieämne är ett plus om du söker heltid. Annars kan deltid om 50-60 procent diskuteras.

Positivt med idéer om hur inriktningen kan utvecklas framåt, om hur AI och det framtida tekniksamhället kan implementeras på ett konstruktivt sätt som får eleverna att utvecklas? Du får möjlighet att vara med och utveckla Tumba gymnasium nya Teknikcentrum som ger programmet ytterligare möjligheter att växa och bli än mer ledande inom samverkansområdet.

Stor vikt ställs vid din kommunikativa förmåga och färdighet att bygga goda relationer till både arbetskamrater och elever. På Tumba gymnasium ger vi stort inflytande till arbetslagen och du måste uppskatta kollegialt samarbete. Tumba gymnasium är en av regionens mest välfungerande och resultatstarka gymnasieskolor och vi letar efter dig som både vill ge och ta när du utvecklar din yrkesskicklighet tillsammans med oss andra på skolan. Gänget av goda kollegor med stort intresse för teknik och datorer väntar på dig.

Arbetsuppgifter

Du tillhör Teknikarbetslaget och har merparten av din undervisning med elever som brinner för teknik och alla former av IT . Du ansvarar särskilt för elever inom vår framgångsrika datainriktning (Information och medieteknik) och är aktiv i samarbetet kring vårt nya teknikcentrum. Du är mentor och medskapande i ämnes- och arbetslagsutvecklingen och får tid för att utvecklas som lärare på en skola som alltid sätter det kollegiala i centrum.

Kvalifikationer

Gymnasielärare med legitimation i diverse dataämnen för gymnasiets teknikprogram plus ett ämne. Du ska ha hög kommunikativ och språklig kompetens i din dialog med elever och kollegor, dina kommunikativa färdigheter underlättar elevernas lärande och språkliga utveckling. Tumba tar emot elever från cirka 20 kommuner, flertalet från Stockholmsområdet, i stort sett samtliga kommer till oss med höga ambitioner, men med olika skolbakgrund. Vi arbetar målinriktat med att utveckla dem alla inför framtiden. 

Erfarenhet av att arbeta som lärare på gymnasiet och särskilt Teknikprogrammet är ett stort plus, men självklart tar vi även emot sökande direkt från lärarhögskolan förutsett att du har rätt profil och utbildning.

Villkor

HÖK
Vi intervjuar fortlöpande så var gärna tidig med din ansökan. Tillsvidareanställning kan erbjudas legitimerade lärare med goda referenser.

Vi är även intresserade av en deltidslösning om t ex 50 procent om du önskar det.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Tumba gymnasium
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer
Kontakt
  • Anna-Lena Ygland, 767771250
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via kommunens växel, 08-53061000
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-23

Tillbaka till lediga jobb