Botkyrka kommun, Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens arbetsmarknadsåtgärder, daglig verksamhet, vuxenutbildning och frågor som rör högre utbildning, till exempel yrkeshögskoleutbildningar och andra eftergymnasiala utbildningar. Vårt mål är att ge Botkyrkaborna bra förutsättningar att komma ut i studier, arbete och sysselsättning. Vi är 330 medarbetare som arbetar för att möjliggöra att fler medborgare når egenförsörjning.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Som stödassistent säkerställer du god livskvalitet för deltagarna och strävar efter att erbjuda en stimulerande och utvecklande verksamhet baserad på varje individs förutsättningar enligt Lagen om stöd och service. Vi söker nu en medarbetare som främst kommer att arbeta med konst i olika former samt delta i andra typer av aktiviteter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består i att handleda och guida verksamhetens deltagare samt utforma meningsfulla aktiviteter. Hallunda daglig verksamhet, beläget i Botkyrka kommun, är en kreativ arbetsplats med fokus på aktiviteter som musik, podcast, teater, konst, pralintillverkning, hantverk, screentryck och media.

Enheten består av ett tjugotal Stödassistenter och ungefär 70 deltagare. Upprättande av genomförandeplaner och annan dokumentation sker i vårt dokumentationssystem Lifecare.

Vi erbjuder dig

Hallunda daglig verksamhet kännetecknas av ansvarstagande och gott samarbete. Som medarbetare har du stor frihet att tillsammans med erfarna och engagerade kollegor utforma både deltagarnas och din egen arbetstillvaro. Vi erbjuder ett brett utbud av aktiviteter och har en stabil och erfaren medarbetargrupp. Du kommer att få en bra introduktion.

Du som söker till oss

Krav för dig som söker till oss:

  • Gymnasieutbildning inom vård- och omsorgsprogram eller barn- och fritidsprogrammet alternativt GPU och PPU.
  • Kunskaper och erfarenhet av att jobba med målgruppen både individuellt och i grupp.
  • Goda datorkunskaper /god förmåga att hantera digitala redskap.
  • God kunskap om och erfarenhet av att arbeta med personer med dubbeldiagnos, intellektuell funktionsnedsättning eller psykisk funktionsnedsättning.

Meriterande: 
• Erfarenhet av arbete med tydliggörande pedagogik och kommunikation.
• Körkort B är meriterande.

I rollen förväntas du vanligtvis arbeta självständigt med en grupp deltagare. Därför är det viktigt att du är trygg och har förmågan att skapa goda relationer och samarbeta effektivt. Att kunna bygga relationer är avgörande för samarbetet med deltagarna och deras nätverk, samt med kollegor och andra samarbetspartners inom kommunen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer LDV/2024:00066
Kontakt
  • Ann-Charlotte Fagerlund, 0767808552
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via kommunens växel, 08-53061000
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-06-27

Tillbaka till lediga jobb