Botkyrka kommun, Utbildningsförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium samt anpassad grund- och gymnasieskola. Vi har drygt 3 200 medarbetare vid 45 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor. Här finns ett stort engagemang för att alla barn och elever ska få undervisning av hög kvalitet, möjlighet att utvecklas och att nå sin fulla potential. I Botkyrka ser vi att framgång i skolan är nyckeln till ett gott liv och den starkaste skyddsfaktorn för framtiden.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Vi utvecklar - vi söker en biträdande rektor till Trädgårdsstadsskolan. Som biträdande rektor är du en viktig del i att bidra till att Botkyrka kommun blir Sveriges bästa skolkommun, där elever lyckas i skolan och får utvecklas utifrån sin unika förmåga. Detta gör du genom att leda det operativa pedagogiska arbetet samt planera och organisera arbetet på skolan tillsammans med ledningsgruppen för att säkerställa att elever möter trygga och kompetenta vuxna i en välstrukturerad verksamhet. Som biträdande rektor får du stora möjligheter att göra skillnad.

Rollen som biträdande rektor innebär att på rektors uppdrag leda, utveckla och förankra det pedagogiska arbetet på skolan. Arbetet kan innebära att leda reflektioner med arbetslag samt organisera för och hålla i pedagogiska utvecklingsgrupper. I ditt uppdrag har du personalansvar och utgår ifrån Botkyrka kommuns kompetensförsörjningskedja ARUBA (attrahera, rekrytera, utveckla, behålla och avsluta). Du har klass och stadieansvar i åk 6-9 och är närmaste chef till medarbetare som arbetar i dessa, i det ingår personaladministrativa arbetsuppgifter såsom exempelvis medarbetarsamtal och löneöversynsarbete. Du har verksamhetsansvar för av rektor tilldelade områden där du implementerar och följer upp det systematiska kvalitetsarbetet och det systematiska arbetsmiljöarbetet. Du ingår i rektorsområdets ledningsgrupp tillsammans med rektor och biträdande rektorer. Där ni har olika ansvarsområden kopplade till skolans olika delar.

Beroende på behov och dina tidigare erfarenheter och kompetens kan du tilldelas ett specialistområde såsom schemaläggning, brandsskyddsansvarig, ansvar för särskilt stöd, administrativt stöd i olika system eller fastighetsansvar.
Intervjuer kommer genomföras fortlöpande.

Vi erbjuder dig

I rektorsområdet Tullinge Norra Skolor arbetar vi för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för att alla barn. Våra ambitioner är höga och vi strävar alltid efter att skapa goda förutsättningar för utveckling och värnar om en hög kvalitet i verksamheten. Detta är ett unikt tillfälle att få vara med och forma utbildningen- trygghets- och det hälsofrämjande arbetet hos oss.
Du erbjuds ett arbete på en väl fungerande skola som har höga resultat över en lång tid.
Trädgårdsstadsskolan är en F-9 skola som ligger i Tullinge i Botkyrka kommun. Skolan är byggd 2002 och har ca. 680 elever från F-9. Vi har fräscha, moderna och ljusa lokaler. Skolan är uppbyggd i moduler med arbetsrum i nära anslutning till klassrummen och rastutrymmen vilket ger bra förutsättningar att skapa goda relationer till eleverna. Vår skola är utvald övningsskola och därmed har vi ett tätt samarbete med Stockholms Universitet och den verksamhetsförlagda utbildningen för lärarstudenter.

Du som söker till oss

Krav: Högskoleutbildning med pedagogisk inriktning (koppling till aktuell skolform).


Meriterande: Påbörjad eller avslutad statlig rektorsutbildning. Dokumenterad erfarenhet som skolledare eller liknande befattning som ställer krav på arbetsledning- och organisationsförmåga.

Erfarenhet av personal och ekonomiadministrativa system ex Adato, KIA, Qlik, Botlön, Tieto.
Erfarenhet av schemaläggning.
Van användare av digitala arbetsverktyg
Erfarenhet av arbete i kommunal skolverksamhet
Erfarenhet och kunskap om interkulturalitet och flerspråkighet
Du är samarbetsorienterad och arbetar för att skapa sammanhållning och samsyn i den egna arbetsgruppen och i den ledningsgrupp du ingår i. Du sätter upp höga mål för dig själv och den verksamhet du leder och arbetar för att uppnå goda resultat. För att göra det krävs att du arbetar strukturerat, att du planerar ditt arbete väl och håller deadlines. Ditt uppdrag innebär att se möjligheter, leda och engagera till förändring och utveckling utifrån mål och verksamhetens behov, med elevens fokus. Som person är du trygg, stabil och prestigelös. Du har en solid pedagogisk bakgrund och intresse för utveckling.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer TRÄ/2024:008
Kontakt
  • Ann-Catrine Bolmgren, 706099300
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb