Botkyrka kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Kultur- och fritidsförvaltningen gör Botkyrka friskare, starkare och mer kreativt! Vi ser till att det finns ett rikt kultur- och idrottsliv med många olika fritidsaktiviteter att välja på i kommunen. Vi bidrar till levande och trygga livsmiljöer och gör det möjligt för Botkyrkabor att utveckla sina intressen. Med en meningsfull fritid mår människor bättre vilket stärker folkhälsan. Med drygt 200 medarbetare ansvarar vi för bibliotek, bad, kulturskola, konsthall, öppen fritidsverksamhet, idrottsanläggningar och folkhälsoparker.

Kulturskolan är en frivillig utbildningsform för barn och unga med plats för lärande och skapande inom konstformer som animation/film, dans, musik och teater. Verksamheten finns i närmiljön ute på kommunens skolor och i kulturskolans egna lokaler i Tumba, Tullinge och Hallunda, på och utanför skoltid. Kulturskolan har ca 1 500 elevplatser. Det finns en välutvecklad ensemble-, kör- och orkesterverksamhet. Kulturskolan driver också Tumba Gymnasiums musikprogram. Eleverna bjuder även allmänheten på ett stort utbud av konserter, filmvisningar, samt dans- och teaterföreställningar. Genom omvärldsorientering, experiment och nyskapande blir Botkyrka kulturskola en verksamhet i linje med Botkyrka kommuns devis "Långt ifrån lagom".

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Botkyrka kulturskola söker en engagerad tvärflöjtspedagog som brinner för att barn och unga ges möjlighet att upptäcka, utforska och utveckla sin egen musikalitet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
- undervisa elever (framförallt i mindre grupper)
- delta i orkesterverksamhet
- genomföra utåtriktad verksamhet tillsammans med kollegor och elever
- rekrytera nya elever
- planering och administrativa uppgifter med anknytning till uppdraget
- arbete med ämnes- och verksamhetsutveckling
Du är schemalagd eftermiddagar och kvällar samt enstaka helger.

Vi erbjuder dig

Du kommer att ingå i ett kollegium med omkring 50 engagerade, erfarna och välutbildade lärare inom musik, dans, teater och film/animation. Tillsammans arbetar vi för att utveckla kulturskolans verksamhet med de förändringar och möjligheter vi möter i vår samtid.

Du som söker till oss

Krav: Vi vill att du har högskoleutbildning på ditt instrument och i pedagogik eller motsvarande som vi bedömer likvärdigt. Du har erfarenhet av undervisning i grupp av barn och ungdomar och ett stort intresse och erfarenhet av att utveckla metodik utifrån barn- och ungas olika behov och förutsättningar. Du är öppen, orädd och energisk och beredd att prova nya vägar för att ta till vara elevernas eget engagemang och deras kreativitet

Meriterande: Du är väl bekant med ett interkulturellt förhållningssätt och har goda erfarenheter av att ha
arbetat och verkat i miljöer som präglas av mångfald.

För att trivas med uppdraget söker vi dig som är samarbetsorienterad och kan arbeta bra med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är lösningsorienterad och kan bidra med idéer och nya angreppssätt som leder till resultat.

OBS! Urval sker löpande under rekryteringsperioden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 40%
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer KFN/2024:00154
Kontakt
  • Marianne Ericsson, 0722166556
  • Rima Haro, 0733119745
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via kommunens växel, 08-53061000
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb