Botkyrka kommun, Kommunstyrelseförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Kommunstyrelseförvaltningen ansvarar för styrning, ledning och samordning i kommunen. Vi bidrar till att visioner och politiska beslut blir verklighet. Vi är drygt 250 medarbetare med specialistkunskaper inom bland annat ekonomi, HR, kommunikation, utveckling och förvaltning, digitalisering, juridik, platsutveckling och trygghets- och säkerhetsfrågor.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Är du en engagerad och driven kommunikatör som ser kommunikation som ett sätt att stärka demokratin?
Hos oss får du möjligheten att arbeta i en organisation som gör verklig skillnad i människors vardag.
Som kommunikatör förväntas du behärska hela kommunikatörens verktygslåda och smidigt navigera mellan intern och extern kommunikation i olika kanaler.

I rollen som kommunikatör stöttar du kommunstyrelsen, kommunens verksamheter, chefer och andra kommunikatörer. Du blir en viktig länk mellan våra olika förvaltningar och bidrar med dina kunskaper inom operativ kommunikation.
Vi söker två kommunikatörer med fokus på grafiskdesign och sociala medier. I rollen kommer du skapa innehåll på våra sociala medieplattformar och hemsidor samt vara grafisk kreatör. Dessutom kommer du att leda, driva och paketera både interna och externa kommunikationsinsatser samt att ge kommunikationsstöd till medarbetare och chefer.
Din kreativitet och nyfikenhet för målgruppen, Botkyrkas medborgare, gör att du rör dig i alla våra kommundelar för att samla information och material du behöver för att skapa engagerande inlägg och interaktioner som stärker vår närvaro och kommunikation.

I rollen arbetar du med en bredd av kommunikationsfrågor och skapar innehåll som även inkluderar fotografering och kortare filmklipp med fokus på exempelvis platser, medborgare eller näringsliv.

Vi erbjuder dig

Hos oss blir du en del av en dynamisk och kreativ arbetsgrupp som präglas av samarbete och engagemang.
Du får möjlighet att utvecklas professionellt i en inspirerande miljö där vi värdesätter både självständighet och lagarbete. Vi har en arbetsmiljö där idéer och initiativ uppskattas och där du får chansen att bidra till vår gemensamma framgång.
Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta i en mångkulturell kommun där vi strävar efter att spegla vår befolknings mångfald. Hos oss har du också möjligheten att arbeta med en bred flora av kommunikationsfrågor och påverka samhällsutvecklingen på olika sätt.

Du som söker till oss

Vi söker en driven kommunikatör med högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande erfarenhet.
Du bör vara noggrann, proaktiv och ha hög servicegrad. Erfarenhet av Adobe-sviten, Indesign och webbpubliceringsverktyg är ett plus. Mångfald och inkludering är viktigt för oss, och vi välkomnar kandidater med olika kulturella bakgrunder och språkkunskaper.

Vi söker dig som är driven och passionerad över kommunikation och vet hur du hittar rätt kanaler, material eller innehåll. Som person är du kreativ och räds inte att prova nytt och tänka utanför boxen. Vi ser även att du motiveras med att snabbt ta dig an nya uppdrag och hantera korta deadlines samtidigt som du prioriterar och strukturerar ditt arbete i relation med korta och längre uppdrag. Du är analytisk och skapar dig en god förståelse för vad för innehåll som skapar engagemang och delar gärna med dig om din kunskap.

Sök idag om du är en självständig och ansvarstagande kommunikatör med kreativt tänkande och god samarbetsförmåga.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer KS/2024:00315
Kontakt
  • Paoula Shamon, paoula.shamon@botkyrka.se
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via kommunens växel, 08-53061000
Publicerat 2024-06-12
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb