Botkyrka kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Samhällsbyggnadsförvaltningen förvaltar och utvecklar både stad och landsbygd inom kommunen. Vi har det samlade ansvaret för att planera och skapa de fysiska, juridiska och affärsmässiga förutsättningarna för en trygg och god livsmiljö i Botkyrka. Våra 125 medarbetare arbetar för att möjliggöra för ett bra boende och en attraktiv närmiljö oavsett var i livet man befinner sig.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Botkyrka är en expansiv kommun med bl.a. målsättningen att skapa förutsättningar för 1 000 nya bostäder per år. Den kommunala sektorn står inför stora utmaningar och möjligheter. Samhället förändras och kommunerna förväntas jobba smartare och effektivare. Vi måste också skapa förutsättningar för en hållbar samhällsutveckling.
Inom Samhällsbyggnadsförvaltningen finns en rad olika enheter, däribland en stabsenhet som ger stöd åt både chefer och medarbetare. Enheten har ett nära samarbete med övriga funktioner inom Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Denna tjänst är ett föräldravikariat på ca 12 månader.

Som bygglovsassistent kommer du att arbeta som ett administrativt stöd på stabsenheten med tyngdpunkt mot Bygglovsenheten. Du kommer att arbeta i ett team bestående av en stadsbyggnadskoordinator, en bygglovsassistent och registrator. Du kommer arbeta i nära samarbete med bygglovshandläggare och byggnadsinspektörer och arbeta med administrativa uppgifter under handläggningen av bland annat bygglov, strandskyddsdispenser och anmälansärenden.

I din roll kommer du att:
• Kvalitetssäkra och kontrollera digitala leveranser.
• Administrera digitala bokningar.
• Stödja upp vid registrering, expediering och arkivering.
• Sköta olika rapporteringar tex till SCB.
• Ha kontakt med medborgare angående pågående ärenden och ge enklare rådgivning med en hög servicegrad och professionellt bemötande.
• Stöd till stabsenheten gällande posthantering och diarieföring.
• Tillsammans med kollegor arbeta med att förbättra och utveckla vårt digitala arbetssätt.

Vi erbjuder dig

Stabsenheten som du kommer att tillhöra omfattar bland annat funktionerna HR, kommunikation, nämndsekretariat, assistenter och registratur och består av tolv trevliga arbetskamrater. Vår arbetsplats finns i Tumba.

Vi är ett engagerat gäng som stöttar förvaltningens chefer och medarbetare så att det dagliga arbetet kan utföras effektivt och professionellt.

Du som söker till oss

Krav:

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning, antingen från universitet eller yrkeshögskola, inom till exempel administration, samhällsbyggnad eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.

Vidare ser vi att du:
• Tidigare arbetat med administrativa- och koordinerande uppgifter.
• Arbetat i- och har en god förståelse för samhällsbyggnadsprocessen.
• Goda digitala kunskaper och god datorvana.
• Goda kunskaper i svenska språket, i såväl tal som skrift.
• Kunskap om bygglovsprocessen.
• Har kunskaper inom PBL.
• Arbetat med någon typ av ärendehanteringssystem så som ByggR eller Public360.

 Det är meriterande om du har:
• Kunskap om stadsbyggnadsområdet.
• Erfarenhet från offentlig verksamhet.

Vi söker dig som har ett stort intresse av att arbeta med digital administration och som förstår vikten av noggrannhet, struktur och kvalitet i allt du gör. Du är van att planera din egen tid med hänsyn till andra och du är en samarbetsorienterad teamplayer. Du har vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar på ett flexibelt sätt.

Välkommen in med din ansökan! 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Tumba
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer SBN/2024:00314
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via kommunens växel, 08-53061000
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb