Botkyrka kommun, Socialförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Socialförvaltningen ger stöd till Botkyrkaborna och ansvarar för myndighetsutövning, i första hand enligt socialtjänstlagen. Stödet är både för individ och närstående. Socialförvaltningen har ett särskilt ansvar för barn, unga och vuxna i behov av stöd enligt sociallagstiftningen. Vi är ungefär 500 medarbetare som med styrkebaserade arbetssätt ger stöd till Botkyrkaborna på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Vi söker nu en ny kollega till familjebehandlarteamet på öppenvård barn och unga! 

Öppenvård barn och ungas mål är att barnets/ungdomens behov synliggörs och tillgodoses, att relationerna och kommunikationen i familjen stärks. Vi arbetar runt familjerna så att de inte ska behöva träffa fler än nödvändigt. Vårt mål är att föräldrarna känner sig starka i föräldrarollen och att familjen får verktyg och kunskaper så att de själva skapar sina egna lösningar på deras barns livssituation. 

Tjänsten är placerad i familjebehandlingsteamet där du arbetar som arbetsledare och familjebehandlare.

Här arbetar vi med behandlingsarbete som syftar till att skapa en beteendeförändring genom individuella samtal och familjebehandling. Vi tar emot uppdrag från utredningsenheterna och upprättar genomförandeplan, bygger och underhåller nätverk kring familjen eller barnet/ungdomen. 

I rollen som arbetsledare kommer du att:

 • I samråd med enhetschef ansvara för daglig drift på enheterna
 • Fördela ärenden och hålla ärendedragningar
 • Ge introduktion av nya medarbetare tillsammans med personal
 • Säkerställa att familjen får det stöd som de har behov av och uppmärksamma eventuella ändrade behov av stödinsatser
 • Stödja enhetschefen vid implementering av nya arbetssätt och metoder samt följa upp dessa kontinuerligt och upprätta rutiner
 • Säkerställa att behandling sker mot satta mål och att dokumentationen genomförs enligt rutin

Vi erbjuder dig

Enheten står inför positiva förändringar utifrån den nya socialtjänstlagen där du har stor möjlighet att bidra med din erfarenhet och kompetens. Du kommer sitta i vår utvidgade ledningsgrupp som leds av verksamhetschef. Vi är en visionär verksamhet och är öppna för att prova på nytt och tar gärna tillvara på medarbetarnas tankar och idéer. 

Vi är en engagerad medarbetargrupp som tillsammans besitter stor kompetens och erfarenhet. Vi på öppenvård barn och unga strävar alltid efter att öka kvalitén på vårt arbete och erbjuder dig kompetensutveckling. Vi har regelbundna gruppmöten, reflektionstid, ärendehandledning samt extern handledning. Vi har 39 timmars arbetsvecka och årsarbetstid, viss form av distansarbete är möjligt.

Du som söker till oss

För att vara aktuell för denna tjänst har du en högskoleexamen, socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du har erfarenhet som familjebehandlare och leda andra samt är väl insatt i hur socialtjänstens arbete är utformat. Vi arbetar enligt Signs of Safety och ser därför att du tidigare använt denna metod. B-körkort är nödvändigt. 

För tjänsten är det meriterande:

 • Genomförd steg 1 utbildning.
 • Erfarenhet av kriminalitet och samtal med barn och unga
 • Övriga utbildningar inom behandling

Du är samarbetsorienterad och är trygg i dig själv vilket gör att du står stadigt även om det händer mycket omkring dig. Vidare är du strukturerad och har förmågan att planera om, prioritera och agera flexibelt när situationen ändras. Vi ser att du är tydlig och kommunikativ som person och att du ser lösningar istället för problem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer SN/2024:00208
Kontakt
 • Jessica Jagerfors, 0701870888
Facklig företrädare
 • Fackliga representanter nås via kommunens växel, 08-53061000
Publicerat 2024-05-29
Sista ansökningsdag 2024-06-16

Tillbaka till lediga jobb