Botkyrka kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Samhällsbyggnadsförvaltningen förvaltar och utvecklar både stad och landsbygd inom kommunen. Vi har det samlade ansvaret för att planera och skapa de fysiska, juridiska och affärsmässiga förutsättningarna för en trygg och god livsmiljö i Botkyrka. Våra 125 medarbetare arbetar för att möjliggöra för ett bra boende och en attraktiv närmiljö oavsett var i livet man befinner sig.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Nu söker vi en erfaren HR-specialist som med driv, kunskap och passion tar ansvar för förvaltningens HR-processer. I rollen kommer du att stödja och coacha 10 chefer inom hela kompetensförsörjningsprocessen med bland annat systematiskt arbetsmiljöarbete, rekrytering, samverkan/förhandling, rehabilitering, arbetsrätt, löneöversyn och kompetensförsörjning. Du kommer att arbeta proaktivt för att se vilka kompetensutvecklingsinsatser som organisationen har behov av på kort- och lång sikt samt utbilda inom de frågor som rör HR-området.

I rollen ingår att:

 • Medverka i utformning och förbättring av arbetsprocesser och rutiner om HR-området
 • Vara ett stöd i förvaltningens resurs- och verksamhetsplanering.
 • Tillsammans med kommunikatör utveckla arbetsgivarvarumärket.
 • Vara med i framtagande av kompetensförsörjningsplan b.la genom kompetenskartläggning och omvärldsspaning.
 • Vara ansvarig för förvaltningens personalredovisning.
 • Vara stöd till ledningsgruppen samt utvecklingsteamet kring förändringsledning.

Vi erbjuder dig

Förvaltningen är inne i en spännande fas där vi driver ett program som ska leda till en helt digital samhällsbyggnadsprocess år 2025. Detta påverkar hela förvaltningen och vi söker dig som vill vara med på vår utvecklingsresa. Du som HR-specialist har en viktig roll och kommer att vara ett utvecklingsstöd inom områden som förändringsledning och projektledning i nära samarbete med våra verksamhetsutvecklare.

Stabsenheten, som du kommer att tillhöra, omfattar bland annat funktionerna HR, kommunikation, verksamhetssamordnare, stadsbyggnadskoordinatorer, nämndsekretariat, förvaltningsjurist, assistenter och registratur.
Vi är ett engagerat gäng som stöttar förvaltningens chefer och medarbetare så att det dagliga arbetet kan utföras effektivt och professionellt. Du kommer ingå i det nätverk av HR-specialister som finns på andra förvaltningar och på den centrala HR-funktionen på kommunledningsförvaltningen där det finns möjlighet att ingå i kommunövergripande projekt gällande till exempel arbetsmiljö, arbetsgivarvarumärke eller arbetsrätt.

Du får möjlighet till pensionsväxling, semesterväxling, vi arbetar utifrån årsarbetstid och erbjuder friskvårdsbidrag.

Du som söker till oss

Krav:

Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen inom relevant område eller annan kompetens som bedöms likvärdig tillsammans med flerårig erfarenhet av brett HR-arbete.

Vidare har du:

 • God kompetens inom flera HR-processer.
 • God vana av digitala verktyg samt att arbeta i olika HR-system.
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig både i tal och skrift då du som HR-specialist stödjer chefer och förvaltning i bl.a. arbetsrättslig dokumentation och utredningar.

  Meriterande: 

 • Erfarenhet av utvecklings- och digitaliseringsprojekt.
 • Kännedom om metoder för processledning.
 • Erfarenhet av förändringsledning.
 • Erfarenhet från offentlig verksamhet, eller annan politisk styrd organisation.
 • Erfarenhet att driva organisationsutveckling.


  Vi söker dig som har ett stort eget driv och i arbetet är du den som tar initiativ och sätter igång aktiviteter där du ser att processer behöver förändras eller förbättras och du har ett sinne för att kunna lyssna in vad verksamheten behöver för att sedan omvandla det till handling. Du är trygg i din roll och som person. Du är duktig på att skapa goda relationer genom att du bland annat är transparant och lyhörd i din kommunikation. Du har en god samarbetsförmåga och är en kunskapsresurs för andra inom ditt ansvarsområde. Du arbetar självständigt och strukturerat med god förmåga att organisera, planera och prioritera ditt arbete effektivt.

Välkommen in med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Tumba
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer SBN/2024:00301
Kontakt
 • Tina Gustafson
Facklig företrädare
 • Fackliga representanter nås via kommunens växel, 08-53061000
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-17

Tillbaka till lediga jobb