Botkyrka kommun, Utbildningsförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Utbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, fritidshem, grundskola, gymnasium samt anpassad grund- och gymnasieskola. Vi har drygt 3 200 medarbetare vid 45 förskolor, 22 grundskolor och fyra gymnasieskolor. Här finns ett stort engagemang för att alla barn och elever ska få undervisning av hög kvalitet, möjlighet att utvecklas och att nå sin fulla potential. I Botkyrka ser vi att framgång i skolan är nyckeln till ett gott liv och den starkaste skyddsfaktorn för framtiden.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Vi söker en HR-kollega till Utbildningsförvaltningen i Botkyrka Kommun som är en dynamisk och interkulturell kommun där barn och elevers lärande står i fokus. 

HR-Teamets huvuduppdrag är att ge professionellt och kompetent stöd så att linjeorganisationen med alla förskolor och skolor lyckas.

Den HR kollega vi nu söker kommer inledningsvis arbeta med HR administration av varierande slag och du ges möjlighet att påverka, utveckla och effektivisera arbetssätt samt vara en del av ett engagerat HR team. HR administrationen täcker alla HR processer och du blir en nyckelperson i HR funktionen. Vi ser gärna att du är intresserad av att utvecklas i din roll och att du om förutsättningarna finns, i framtiden kan ta en roll som HR specialist och stötta chefer inom samtliga HR processer.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett spännande och varierande arbete med stor möjlighet att påverka dina dagar. Arbetet utförs självständigt och i nära samarbete med HR teamet. Inom kommunen finns ett HR-nätverk där möjligheten ges att bolla frågor och idéer samt möjligheten att ingå i kommunövergripande projekt. Utbildningsförvaltningen är kommunens största förvaltning och du kommer ingå i ett HR-team bestående av HR-chef,  HR-specialister, samt en säkerhetssamordnare.

Du som söker till oss

Krav: Du ska ha en eftergymnasial utbildning t ex från yrkeshögskola/högskola eller universitet med inriktning HR samt några års erfarenhet inom HR området. Det är viktigt att du har god kännedom om, och förståelse för de olika HR processerna. Arbetet innebär sällan färdiga lösningar varför du måste ha mod att pröva nya tillvägagångssätt. Du bygger goda relationer och har erfarenhet av att möta chefer och medarbetare i olika situationer. Du ska ha en mycket god förmåga att kunna uttrycka dig korrekt i både tal och skrift. Du arbetar proaktivt och framåtriktat för att stödja förvaltningen och HR teamet på både kort och lång sikt.

Meriterande: Det är meriterande om du har arbetat i kommunal verksamhet och är väl insatt i kollektivavtal inom kommun eller region.

Vi söker dig som har förmågan att hantera flera frågor parallellt och som slutför det som påbörjats. Du är trygg i dig själv och har både mod att säga ifrån och förmåga att skilja på sak  och person. Förutsättningar kan snabbt förändras och det är därför viktigt att du kan lösa problem utan att missa de långsiktiga målen. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl. överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer UN/2024:00357
Kontakt
  • Annelie Mårdh, 734218539
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via kommunens växel, 08-53061000
Publicerat 2024-05-27
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Tillbaka till lediga jobb