Botkyrka kommun, Vård och omsorgsförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Vård- och omsorgsförvaltningens ansvar är att ge vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning samt ge stöd till deras anhöriga. Vårt mål är att med medborgarens fokus ge goda förutsättningar till en självständig, stimulerande och trygg livssituation - dygnet runt. Vi är 2 500 medarbetare som i våra olika funktioner ger stöd och omsorg till de medborgare som behöver det.

Beskrivning 

Som timvikarie kommer du att ersätta ordinarie personal vid frånvaro. Du kommer att bli placerad i någon av våra verksamheter inom kommunen. Arbetet är förlagt på dag, kväll, helg eller natt. Just nu har vi stort behov av dig som har körkort. För att du ska vara rätt person för oss behöver du ha möjlighet att jobba minst tre arbetspass/vecka.  Verksamheterna som kan behöva timvikarier i sommar är indelade i två områden enligt nedan. 

Äldreomsorgen (hemtjänst och vård- och omsorgsboenden): 

 • I arbetet inom hemtjänsten utförs arbetet i våra brukares hem. Övriga verksamheter är inom vård- och omsorgboenden i Botkyrka. 
 • Dina arbetsuppgifter kommer att vara att stötta brukare/boende med bl.a personlig hygien, omvårdnad, måltider och aktiviteter samt att uppmuntra, stödja och motivera. Vi utgår från våra brukares behov i planeringen och utförandet av olika arbetsmoment. Arbetet kräver daglig dokumentation av åtgärder och brukarens hälsotillstånd i olika verksamhetssystem. 

Som vikarie kommer du att få ett introduktionsprogram där du de första dagarna skuggar en annan medarbetare och lär dig alla moment. När du sedan känner dig trygg kommer du att arbeta självständigt - men alltid i en nära dialog med chef, koordinator/administratör och kollegor. Genomförandeplaner och rutiner hör till vår vardag och dessa kommer du att följa. 

Utdrag ur polisens belastningsregistret ska uppvisas innan anställning, oftast i samband med anställningsintervju. Utdraget begär du själv via polisens hemsida: http://bit.ly/polisens-blankett. Observera att den normala handläggningstiden hos polisen är cirka två veckor. 

Kvalifikationer 

För att du ska kunna söka behöver du uppfylla följande punkter:  

 • Fyllda 18 år  
 • Goda kunskaper i svenska, både skriftligt och muntligt 
 • Grundläggande datorkunskaper, för att kunna dokumentera i verksamhetssystemet 
 • God rörlighet då arbetet är mycket aktivt för att kunna hjälpa brukarna 
 • Inom en del av hemtjänstens verksamheter är det krav på B-körkort

Det är meriterande om du har:  

 • Tidigare arbetslivserfarenhet av arbete med personer över 65 år.  
 • Har en färdig eller pågående gymnasieutbildning inom vård- och omsorgsprogrammet eller eftergymnasial utbildning. 

Som person har du ett hänsynsfullt bemötande, är relationsskapande och har en vilja och förmåga att hjälpa andra. Du är flexibel och kan anpassa dig till ändrade omständigheter och fattar beslut med gott omdöme under tidspress. Det är viktigt att du tar ansvar och kan samarbeta med dina kollegor för att skapa ett bra arbetsklimat. Som person har du ett stort intresse för människor och är serviceinriktad. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och för rätt personer finns det möjlighet att fortsätta arbeta efter perioden.  

Intervjuer kommer att ske löpande.  

Villkor 

I samband med din ansökan kommer du att besvara ett flertal frågor samt även att rangordna mellan de två områdena - Äldreboende och Hemtjänst. Du väljer ett av områdena som du helst vill bli placerad inom dock kan vi inte garantera det valet utan behovet styr inom vilken verksamhet du placeras.  

Välkommen med din ansökan!  

Tillsammans gör vi skillnad i kommunen långt ifrån lagom!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform timavlönad
Antal lediga befattningar 15
Sysselsättningsgrad juni, juli och augusti
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VON/2024:00168
Kontakt
 • Avela Zdralic, 072-7298360
Facklig företrädare
 • Nås via kommunens växel, 0853061000
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb