Botkyrka kommun, Vård och omsorgsförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Vård- och omsorgsförvaltningens ansvar är att ge vård, omsorg och stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning samt ge stöd till deras anhöriga. Vårt mål är att med medborgarens fokus ge goda förutsättningar till en självständig, stimulerande och trygg livssituation - dygnet runt. Vi är 2 500 medarbetare som i våra olika funktioner ger stöd och omsorg till de medborgare som behöver det.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Verksamhetsområdet Myndighet SoL över 65 år är ett team på 19 personer som består av biståndshandläggare, sektionsledare och verksamhetschef. När medborgaren ansöker om stöd från äldreomsorgen, eller omsorgen om personer med funktionsnedsättning, är Myndighet första kontakten.

Vi söker dig som vill ha ett utvecklande och intressant uppdrag där vi tillsammans arbetar för att vässa verksamheten och göra våra medborgare nöjda med det stöd vi ger. Arbetsplatsen ligger centralt i Tumba med gångavstånd till kommunikationer, matställen och köpcentrum.
Som en del av Myndighet har du stora möjligheter att göra skillnad i människors liv- vi ser fram emot din ansökan!

Att arbeta som biståndshandläggare i Botkyrka kommun är det perfekta jobbet för dig som har ett intresse för både människor och juridik. Det är en möjlighet att utvecklas i din yrkesroll, tillsammans med kompetenta, engagerade och handlingskraftiga arbetskamrater! En viktig del i arbetet är förmågan att kunna samarbeta och samverka med den enskilde, med anhöriga, kollegor, andra inom kommunen och även externa aktörer.

En av våra medarbetare beskriver sitt jobb så här:
"Det handlar om att möta människor i olika livssituationer och att se varje människas behov och vad som påverkar behovet. Ibland möter vi människor som lever i stor utsatthet. Emellanåt behöver vi också ge svåra besked, och förmedla det på rätt sätt och med rätt ton. Vi jobbar med en metod där vi sätter individens behov i centrum (IBIC). Här blir bemötandet jätteviktigt; att vara lyhörd, öppen och respektfull för att stötta medborgaren i varje steg." 

Som biståndshandläggare ansvarar du för att, utifrån gällande lagstiftning och krav:
• Utreda behov samt bedöma, besluta och följa upp insatser.
• Kommunicera skriftligt och muntligt, med brukare, anhöriga och olika samarbetsparter. Det är av största vikt att du har ett korrekt språk och att du kan uttrycka dig väl, så att underlag, utredningar m.m. håller hög kvalitet.


Vi erbjuder dig

Hos oss startar din anställning med en anpassad introduktion baserad på din tidigare kunskap och erfarenhet. Självklart får du kompetensutveckling och möjlighet att arbeta hemifrån när verksamheten tillåter det.

Du som söker till oss

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har en annan utbildning på kandidatnivå, exempelvis inom socialt arbete, sociologi, beteendevetenskap. Du har arbetat med myndighetsutövning tidigare och du är även van användare av digitala arbetsverktyg. Då vi förflyttar oss med bil inom kommunen behöver du även ha B-körkort .

Vi ser det som meriterande om du har arbetslivserfarenhet av myndighetsutövning inom äldreomsorg. Det är även en fördel om du arbetat i verksamheter inom äldreomsorgen.

Du som person

Som person är du stabil och trivs i en roll där du arbetar lösningsorienterat, då arbetet kräver att du kan planera om efter uppkomna situationer. Du arbetar självständigt och strukturerat med god förmåga att organisera, planera och prioritera ditt arbete effektivt. Det är viktigt för oss att du är samarbetsorienterad och vill bidra till utveckling.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer VON/2023:00112
Kontakt
  • Vanja Pettersson, verksamhetschef, 0708861089
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via kommunens växel, 08-53061000
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb