Botkyrka kommun, Socialförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Socialförvaltningen ger stöd till Botkyrkaborna och ansvarar för myndighetsutövning, i första hand enligt socialtjänstlagen. Stödet är både för individ och närstående. Socialförvaltningen har ett särskilt ansvar för barn, unga och vuxna i behov av stöd enligt sociallagstiftningen. Vi är ungefär 500 medarbetare som med styrkebaserade arbetssätt ger stöd till Botkyrkaborna på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Mottag barn och unga tar emot ansökningar och orosanmälningar för barn 0-18 år, gör skyddsbedömning samma dag och förhandsbedömning inom 14 dagar om en utredning ska inledas eller inte. Vi har en mottagningstelefon som är öppen och är alltid bemannad under kontorstid. Vi arbetar för att alla barn och ungdomar ska leva under goda uppväxtförhållanden och utvecklas gynnsamt. Tillsammans med barnet och föräldrarna gör vi en bedömning av det aktuella behovet för att barnet ska ha det skydd och stöd som kan behövas. Vi har dessutom ett samverkans- och informationsuppdrag där vi samarbetar med främst förskola/skola, polis samt BVC/BMM för en tidig upptäckt av barn som har behov av stöd. Vi är också ute och informerar om socialtjänsten i civilsamhället och direkt till våra medborgare.

Vi erbjuder dig

Mottag barn och unga är en stabil, engagerad och erfaren arbetsgrupp som består av 16 socialsekreterare, med en nära och tillgänglig arbetsledning av tre förste socialsekreterare. Vi har även ett nära administrativt stöd. Allt detta bidrar till en stabilitet och trygghet även i akutstyrda situationer som ofta kan uppstå i ett mottagningsarbete. 

Vi har arbetat fram ett hållbart arbetssätt, där medarbetarna är indelade i tre team. Teamet har jour en vecka och därefter två bedömningsveckor där möjlighet till återhämtning finns. Du lämnas aldrig ensam, alla medarbetare är mycket lyhörda för varandra och hela arbetsgruppen hjälps åt vid behov. Vi ser att vårt uppdrag är något som vi gemensamt ska lösa. Som socialsekreterare på mottag barn och unga finns det goda förutsättningar att växla fysiska möten med digitala möten och det finns även möjlighet att arbeta på distans.

Vi har regelbundna gruppmöten, metodstöd och extern handledning. Vi erbjuder också olika former av kompetensutveckling, årsarbetstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterväxling.
Arbetsplatsen ligger nära Tumba centrum och pendeltågsstation i fräscha lokaler. Du kommer att få en gedigen introduktion i arbetet från erfarna kollegor och arbetsledning tills att du känner dig trygg i din roll.

Du som söker till oss

Har en socionomexamen och erfarenhet av myndighetsutövning barn.

Övriga krav för tjänsten:

  • Du behöver kunna möta både barn och vuxna på ett respektfullt sätt, kunna balansera myndighetsutövningen med att möta dem utifrån var de befinner sig, även i krisartade situationer.
  • Du behöver kunna tala och skriva obehindrat på svenska
  • Dokumentera på ett sakligt och kärnfullt sätt.

Det är meriterande om:

  • Du är utbildad inom och har erfarenhet av att jobba enligt BBIC och Signs of Safety
  • Du har arbetat med mottagsarbete barn samt hitta lösningar i familjens nätverk.
  • Körkort är också önskvärt.

Du har en god samarbetsförmåga, är serviceinriktad, strukturerad och flexibel samt trivs med att arbeta i ett högt tempo när det behövs. Intresserad även av andras perspektiv för att skapa en förståelse och samsyn kring en fråga vi behöver lösa tillsammans. Lyhörd för kollegors behov och att vi kan hjälpas åt med vårt uppdrag. Ingen prestige eller behov att hävda sig själv. Kunna ha en grundplanering för sina arbetsuppgifter så att de hinns med inom den korta tid vi har på oss, men samtidigt kunna behålla strukturen när uppgifterna snabbt behöver prioriteras om. Kunna förstå både vikten och innebörden av de rutiner och riktlinjer vi ska förhålla oss till. Kunna skapa ett samgående med en familj snabbt utifrån var de befinner sig, för att under ett enda möte kunna göra en så rättssäker bedömning och trygg planering tillsammans som möjligt. Vara både lyhörd och tydlig i de samverkansform vi ingår i, så andra aktörer känner att de kan lita på våra bedömningar samtidigt som vi litar på deras. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tumba
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer SN/2024:00209
Kontakt
  • Elisabeth Söderqvist, 0734218811
Facklig företrädare
  • Fackliga företrädare nås via kommunens växel , 08-53061000
Publicerat 2024-06-03
Sista ansökningsdag 2024-06-24

Tillbaka till lediga jobb