Botkyrka kommun, Socialförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Socialförvaltningen ger stöd till Botkyrkaborna och ansvarar för myndighetsutövning, i första hand enligt socialtjänstlagen. Stödet är både för individ och närstående. Socialförvaltningen har ett särskilt ansvar för barn, unga och vuxna i behov av stöd enligt sociallagstiftningen. Vi är ungefär 500 medarbetare som med styrkebaserade arbetssätt ger stöd till Botkyrkaborna på ett jämlikt, rättvist och tryggt sätt.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Vill du ha ett meningsfullt arbete där du får möjlighet att göra skillnad varje dag? Då är du varmt välkommen till Botkyrka kommun och Förebyggarenheten barn. Vi söker just nu en förebyggande socialsekreterare.

Vår enhet består av kompetenta och trevliga kollegor i form av förebyggande socialsekreterare, föräldrastödssamordnare, kuratorer samt förskollärare och socionomer på öppna förskolor och familjecentraler.

Tjänsten innebär att du blir delaktig i att utveckla och förvalta det operativa förebyggande arbetet i kommunen och på enheten. Som förebyggande socialsekreterare handlar det grundläggande uppdraget om att arbeta med förebyggande insatser på gruppnivå. Detta kan dels handla om insatser som är universella men ibland också mer riktade utifrån specifika indikatorer. I uppdraget ingår samverkan med olika aktörer, såväl kommunala som externa.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Planera och utbilda i de olika föräldraskapsstödsgrupperna som hålls i Förebyggarenhetens regi, exempelvis ABC (Alla barn i centrum), Föräldraskap i Sverige och KOMET
  • Utföra och utveckla det våldspreventiva programmet TÅGET i kommunens grundskolor
  • Planera och hålla i nätverkssamlande möten eller öppna föreläsningar
  • Utveckla och förvalta kommunens förebyggande arbete för barn i de yngre åldrarna (0–12 år). 

Visst kvällsarbete förekommer och du kan komma att arbeta på olika platser runt om i kommunen. 

Vi erbjuder dig

Hos oss blir du en del av ett kompetent förebyggarteam. Du får möjlighet att utvecklas som person, både i form av yrkesfärdigheter samt genom ny kunskap som erhålls genom återkommande utbildningstillfällen. Du får grupphandledning och möjlighet att själv påverka arbetets utformning. Du får även möjlighet att jobba hemifrån när uppdraget tillåter. 

Du som söker till oss

Har en socionomexamen eller annan beteendevetenskaplig högskoleexamen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du behöver ha erfarenhet av socialt arbete kopplat till barn och vårdnadshavare, gärna från exempelvis behandling, öppenvård och/eller myndighetsutövning. För att lyckas väl i rollen ser vi att du har god teoretisk kunskap och praktisk erfarenhet av att arbeta våldsförebyggande, då detta är en kärnkomponent i våra uppdrag.

Då en stor del av arbetet handlar om att utbilda andra professionella samt vårdnadshavare behöver du känna dig bekväm med att prata inför grupper, hålla i workshops etc.
Goda kunskaper i svenska i tal och skrift krävs då arbetet utgörs av personliga möten, utbildningar, koordinering och administration. 

Vi ser det som meriterande om du har:

  • Tidigare erfarenhet av att vara instruktör eller gruppledare i föräldraskapsstödsprogram
  • Tidigare erfarenhet av samordning och/eller koordinering
  • Språkkompetens i andra språk än svenska och engelska.

För att trivas i rollen som förebyggande socialsekreterare söker vi dig som ser vinsten med att samarbeta och skapa goda relationer för att ge bättre förutsättningar för Botkyrkas barn och unga. Du behöver tycka att det är givande med uppdrag som förändras över tid då det förebyggande arbetet utvecklas löpande utifrån lokala behov och den senaste forskningen. Vi ser att du har ett styrkebaserat förhållningssätt och en god förmåga att balansera nya idéer med etablerade metoder. I den här tjänsten behöver du kunna arbeta strukturerat samt ha förmågan att självständigt planera ditt arbete då det löpande krävs administrativ och mellanmänsklig koordinering.

Som person är du trygg, empatisk och ödmjuk. Med detta menas att du exempelvis kan agera med lugn professionalitet i möten där spontana frågor och funderingar kan uppstå. Du kan även komma att behöva göra orosanmälningar till socialtjänsten vid oro för att ett barn far illa.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Förebyggarenheterna är HBTQi-certifierade sedan 2017. Vi ser gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, språkkunskaper, funktionsvariationer och livserfarenhet.

Är du den vi söker? Varmt välkommen in med din ansökan!

I denna rekrytering har vi valt att inte ta emot personligt brev. Detta för att få en så fördomsfri rekrytering som möjligt. När du skickar in din ansökan kommer du i stället behöva besvara några urvalsfrågor. Vi kommer inte läsa personlig information som bifogas i CV.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer SN/2024:00307
Kontakt
  • Linn Wiklander Josefsson, 0735970431
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via kommunens växel, 08-53061000
Publicerat 2024-08-29
Sista ansökningsdag 2024-09-18

Tillbaka till lediga jobb