Botkyrka kommun, Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen

Vill du ha meningsfulla arbetsuppgifter som gör skillnad i människors liv? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Botkyrka kommun är den sjätte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda, Norsborg, Tullinge, Tumba, Vårsta och Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 95 000 invånare och drygt 6 400 medarbetare.

Arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen ansvarar för kommunens arbetsmarknadsåtgärder, daglig verksamhet, vuxenutbildning och frågor som rör högre utbildning, till exempel yrkeshögskoleutbildningar och andra eftergymnasiala utbildningar. Vårt mål är att ge Botkyrkaborna bra förutsättningar att komma ut i studier, arbete och sysselsättning. Vi är 330 medarbetare som arbetar för att möjliggöra att fler medborgare når egenförsörjning.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

På Arbetsmarknadsenheten i Botkyrka kommun ligger Enheten Arena som består av Feriepraktiken, START och Entré/Arena. Genom vägledande, motiverande insatser och i samverkan med myndigheter och näringsliv arbetar vi för att få ut våra deltagare i arbete eller studier och för att förbättra förutsättningarna för kommuninvånarna att etablera sig på arbetsmarknaden, kommunal såväl som privata näringslivet.

START är en insats för arbetssökande mellan 18–35 år med lindrig utvecklingsstörning, autismspektrumtillstånd eller förvärvad hjärnskada i vuxen ålder, folkbokförd i Botkyrka, Salem eller Huddinge kommun. START är även en insats för målgruppen 16-19 år inom Kommunens aktivitetsansvar (KAA) i Botkyrka kommun som behöver ett extra stöd.

Arbetsuppgifter

Du kommer bland annat att arbete med:

• att se till att uppdraget uppfyller fastställt mål och syfte inom givna ramar
• kartläggning och dokumentation
• insatser och aktiviteter såväl individuellt som i grupp med mål att nå arbete eller studier för deltagarna
• att upprätta handlingsplan tillsammans med deltagarna med tydliga mål där du ansvarar för uppföljning och genomförande
• att ge stöd till både deltagare och arbetsgivare
• kontakten med arbetsplatser, skolor, socialtjänsten, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan med mera
• att etablera relationer med aktörer internt inom kommunen samt externt med privata företag och idéburna organisationer

Du kan komma att arbete och bistå i andra förekommande arbetsuppgifter kopplade till enheten.

Du som söker till oss

Krav:

• Relevant universitet- /högskoleexamen
• Erfarenhet av och kunskap om människor med olika förutsättningar
• God kunskap om utbildning, arbetsmarknad och arbetsmarknadsfrågor

Meriterande:

• Utbildning inom Motiverande Samtal (MI)
• Utbildning inom Supported Employment (SE)

För att lyckas i rollen behöver du kunna ta egna initiativ, strukturera och driva ditt arbete självgående. Rollen ställer stora krav på din samarbetsförmåga. Du behöver kunna anpassa din kommunikation till mottagaren både i tal och skrift och etablera relationer med olika aktörer. Du handlar i enlighet med fattade beslut och ansvarar för att uppdraget uppfyller fastställt mål och syfte inom givna ramar.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse. Rekrytering sker löpande.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer AVN/2023:00061
Kontakt
  • Jorgo Mosali, 767859713
Facklig företrädare
  • Fackliga representanter nås via kommunens växel, 08-53061000
Publicerat 2023-03-06
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb